Колективна вакцинација радника 15 привредних друштава

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Колективна вакцинација против вируса корона радника из 15 привредних друштава организована је данас у просторијама Привредне коморе Републике Српске у Бањалуци, гдје је кинески "синофармом" примило више од 120 запослених.

Друга група радника биће вакцинисана наредног петка на истом мјесту.

"На овом плану се наставља активност и ми ћемо привредне субјекте заинтересоване за овај процес радо организовати у сарадњи са Заводом. Позивамо их да искористе ову могућност јер је ријеч о бесплатној активности у оквиру чега је обезбијеђено довољно вакцина, што треба искористити", рекла је новинарима генерални секретар Привредне коморе Драгана Кокот.

Она је навела да се ова активност обавља у комуникацији са представницима Владе Српске и институцијама након што је одлучено да се убрза процес имунизације у привреди.

Директор Завода за медицину рада и спорта Анка Шмитран Ђурић рекла је да су добили задатак да се процес вакцинације у привреди реализује на терену.

"Влада је, донацијом вакцина, омогућила спровођење овог процеса. Ми смо интензивно, од 15. јула, на терену у различитим привредним субјектима гдје се радници вакцинишу посредством мобилних тимова. Ово је одличан начин за повећање масовности и позивам све послодавце да то промовишу како бисмо повећали колективни имунитет становништва", поручила је Ђурићева.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана