Ко ће у фотељу директора "Акване"?

Јана Кезић
Ко ће у фотељу директора "Акване"?

БАЊАЛУКА - Надзорни одбор "Акване" расписао је конкурс за избор директора овог предузећа, а садашњи вршилац дужности директора Светислав Лазић наводи да још није одлучио да ли ће конкурисати за ту позицију.

Кандидати који се пријављују на поменуту позицију треба да имају високу стручну спрему (ВСС), као и да имају најмање пет година искуства у струци, односно пословима на руководећим функцијама. Осим тога, потребно је да нема законских сметњи за обављање функције директора.

Мандат директора траје четири године уз могућност поновног избора, а конкурс је објављен у "Службеном гласнику Републике Српске" и данашњем издању "Гласа Српске"

Такође, истим позивом је дефинисано да за директора предузећа не може бити изабран кандидат који обавља дужност или је на положају који доводи до сукоба интереса.

Рок за подношење пријава је петнаест дана од дана посљедњег објављивања, а пријаве се достављају лично или препорученом поштом на адресу овог предузећа, са назнаком "Комисија за избор директора предузећа".

В.Д. директора Светислав Лазић рекао је за "Глас Српске" да још размишља о томе да ли ће се пријавити на конкурс.

- О томе да ли ћу конкурисати за функцију директора одлучићу у поменутом року од 15 дана - рекао је Лазић.

На питање шта је било са тим што је град узео кредит од пет милиона марака за спас предузећа, каже да је та мјера још у фази реализације.

- Извршен је упис у судски регистар и ускоро ће средства бити оперативна и по елаборату како је усвојено ићи ће се према измирењу обавеза које имамо, а које су се нагомилале током свих ових година - рекао је Лазић.

Након тога ће, како каже, видјети који ће им бити даљи кораци.

- Тих пет милиона неће моћи покрити све трошкове, али покриће неких 70 до 80 одсто. С обзиром на то да се дуг гомила, на који иду камате видјећемо да дијелове кроз репрограме покушамо ријешити. На све начине покушавамо стабилизовати фирму  - казао је Лазић.

Сезона

Светислав Лазић је истакао да је љетња сезона ове године каснила 19 дана са почетком и то им је значајан дефицит у финансијском смислу.

Разлог за одгађање почетка сезоне било је лоше вријеме.

У овом предузећу јун је иначе статистички најпрофитабилнији и најбоље посјећен мјесец.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана