"Кључеви града" у рукама малишана из ОШ "Мирослав Антић"

Александар Стојановић
"Кључеви града" у рукама малишана из ОШ "Мирослав Антић"

Бањалука - Ученица трећег разреда Основне школе "Мирослав Антић" Дуња Чајић са другарима у наредних седам дана симболично ће управљати градом, након што јој је градоначелник Игор Радојичић јуче уручио "кључеве града".

Традиционално поводом "Недјеље дјетета" градоначелник је угостио најмлађе суграђане, а ове године част да "управљају градом" припала је ученицима из Бистрице, Борковића и Первана.

Уводни разговор са малишанима протекао је у шаљивом тону, а ученици су давали одговоре о својим правима. Након тога, градоначелник је симболично предао кључеве овогодишњој градоначелници Дуњи Чајић, која их је самоувјерено прихватила и изнијела планове за свој и "мандат" својих другара.

Ученици су највеће интересовање показали за спорт и културу, а нешто мање су били заинтересовани за инфраструктуру.

- Нека од наших права су да имамо свој школски прибор, бесплатан превоз, топле и загријане учионице. А видјећемо још шта то недостаје нашим другарима и настојаћемо то да поправимо – рекла је мала Дуња.

Градоначелник Игор Радојичић је истакао значај ове недјеље, али напоменуо да Граска управа током читаве године ради на развоју дјечијих права.

- Настојимо сваке године да нешто побољшамо и уредимо када је ријеч о праву на образовање и о стању у школама. Тако смо и ове године кроз велику акцију обнове школа, доста њих обновили, а конкретно у школи у Борковићима смо радили кров - казао је Радојичић и  додао да се улаже и у предшколско образовање, и управо је у различитим фазама градње око 450 нових мјеста у вртићима што ће за малишане и њихове родитеље бити јако значајно с обзиром на исказане потребе за вртићким смјештајем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана