Клизиште прогутало тротоар у Српским топлицама

Јасмина Перишић
Клизиште прогутало тротоар у Српским топлицама

Бањалука - Рупа на тротоару на магистралном путу М16 у насељу Српске топлице, недалеко од базена Шехер, већ мјесец угрожава пјешаке, који, да би је заобишли, морају ходати по магистралном путу.

Тротоар уз ријеку Врбас, на којем се рупа и налази, урушен је у поплавама, а пјешаци ризикују да кроз ову рупу пропадну право у ријеку.

Мјештанка Српских топлица Милица Ц. каже да свакодневно пролази овим тротоаром, јер води дијете у школу.

- Још од августа је ова рупа на тротоару, а са сваком кишом асфалт се урушава све више. На другој страни улице нема тротоара, па је неопходно због близине школе да се тротоар санира, јер је питање дана када ће неко страдати - рекла је Милица.

Наиме, како прича ова мјештанка, постоји могућност да пјешаке удари аутомобил, а врло је могуће да неко и упадне у рупу по мраку или због непажње.

- Дјеца која не путују аутобусом туда пролазе у школу и страхујем за њихову безбједност. Неки се чак и играју тако што рупу прескачу, а неко је покидао траку за упозорење која је била постављена - рекла је Милица.

Предсједник МЗ Српске топлице Млађенка Тривић рекла је да је ово оштећење на тротоару проузроковало клизиште које је настало у августовским поплавама.

- Вода је поткопала обалу испод тротоара, тако да се он сада лагано урушава и ризично је пролазити туда. Постављане су и траке упозорења, а о овом проблему смо обавијестили и Градску управу - рекла је Тривићева.

Она је истакла да су добили обећање из Градске управе да ће санација овог тротоара бити завршена до почетка зиме.

Из Одјељења за стамбено-комуналне послове и послове саобраћаја рекли су да ће изаћи на терен да процијене штету.

- Када процијенимо колика је штета, знаћемо и када ће оштећења бити санирана. То ће бити вјероватно у оквиру редовног одржавања градских саобраћајница - рекли су из Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана