Клинички центар добија нови паркинг

Весна Поповић
Клинички центар добија нови паркинг

Бањалука - Ођељење за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја града почело је припрему техничке документације за изградњу нових паркинга у кругу Клиничког центра Бањалука и хирургије.

Потврдио је то "Гласу Српске" начелник Ођељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић. Додао је да би градња могла да почне идуће године, ако у буџету града буде довољно новца за ту намјену. 

- Намјера и приоритет нашег Ођељења је да, ако будемо имали новца, идуће године испланирано изградњу. С обзиром на то да је у току припрема техничке документације, не могу да прецизирам колико ће средстава бити потребно - нагласио је Новаковић и додао да се тражи техничко рјешење за паркинг.

- На цијелој локацији у кругу хирургије физички нема простора и тренутно покушавамо да нађемо рјешење. Сама реализација ће и у овом случају зависити од новца који ћемо имати на располагању у наредној години - навео је Новаковић. 

Да су паркинзи на Клиничком центру и кругу хирургије увијек пуни, потврдили су подаци Одсјека за паркинге и гараже.

Наводе да су у овој години у улици Здраве Корде премјестили 115 возила. У тој улици су, поред хирургије, смјештени Поликлиника и фондови здравственог и пензијско-инвалидског осигурања, те Завод за трансфузијску медицину.

- На Паприковцу код КЦ-а смо по позиву премјестили 18 возила, док паркингу код Поликлинике због гужви "паук" не може ни прићи - рекли су у овом Одсјеку.

Бањалучанка Јелена Вуковић каже да је очигледно да су ови паркинзи одавно постали претијесни.

- Често се дешава да кружим по пола сата у потрази за мјестом. Посљедњи пут, кад је требало да подигнем налазе, аутомобил сам оставила код куће и дошла аутобусом - рекла је Вуковићева.

Паркинг мјеста

Из управе КЦ-а су раније поручили да се пацијенти и посјетиоци те установе често жале да им је тешко да пронађу паркинг.

- Према процјенама, око Клиничког центра Бањалука тренутно недостаје најмање 250 паркинг мјеста. У кругу хирургије мањка око 50 мјеста - саопштили су из Клиничког центра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана