Кик-боксери уређују Бањалуку

Ј. П.
Кик-боксери уређују Бањалуку

Бањалука - Чланови кик-бокс клубова "Драженко Нинић" и "Свети Георгије" очистили су јуче од смећа неколико јавних површина у Бањалуци, а овакве акције организоваће и убудуће.

- Акцију чишћења смо назвали "Спортски клубови - за чистију Бањалуку". На траси дугој око два километра скупили смо 50 кеса смећа. Кренули смо од парка "Младен Стојановић", а чистили смо и спортске терене код Природно-математичког факултета, гдје смо затекли највише смећа. Затим смо чистили дио око Борчевог стадиона, дворане "Борик" и аква парка "Аквана" - рекао је организатор акције Драженко Нинић, који је и предсједник клуба који носи његово име.

План је да ова акција постане традиционална и да у њу буду укључени и остали спортски клубови у граду.

- На ту идеју сам дошао са колегом Душком Зорићем који води Кик-бокс клуб "Свети Георгије". У граду има више од 300 клубова и када би сви макар једном или два пута мјесечно одвојили по сат, очистили бисмо читав град. Лијепо смо се дружили, а успут смо урадили и нешто корисно за град - казао је Нинић и додао да ће, ако временски услови буду дозвољавали, наредне недјеље опет организовати акцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана