Канализација за више улица у Врбањи

Срна
Канализација за више улица у Врбањи

БАЊАЛУКА - У бањалучком насељу Врбања завршена је изградња канализационе мреже у Ђурђевданској улици, а за петнаестак дана настављају се нови пројекти градње канализације, као и новог вртића, саопштено је данас из Градске управе.

Градоначелник Игор Радојичић рекао је приликом посјете овој мјесној заједници да је у Ђурђевданској улици неколико десетина кућа већ прикључено на мрежу, а да ће преостали мањи дио канализације бити изграђен кроз велики пројекат “Вода два”.

Он је најавио да ће у насељу Врбања ускоро почети и изградња канализације у улицама Мис Аделине Ирби и Цариградској, укупне вриједности око 250.000 КМ.

Градоначелник Бањалуке је најавио и скори почетак радова на будућем вртићу у Врбањи.

Изградња канализационе мреже у Ђурђевданској улици почела је 29. јуна, а дио средстава од 60.000 КМ обезбиједио је Секретаријат за расељена лица и миграције Републике Српске, и то кроз финансирање пројеката инфраструктуре у повратничким, као и насељима гдје постоје интерно расељена лица.

Према подацима Савјета мјесне заједнице Врбања, од 2012. године до данас у изградњу јавне инфраструктуре уложено је око 4,7 милиона КМ, асфалтирано 27 улица, те ријешено водоснабдијевање свих домаћинстава.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана