Камере стижу у Зелени вир до 1. октобра

Данијела Стоканић
Камере стижу у Зелени вир до 1. октобра

Бањалука - Мјештани насеља Зелени вир неће одржати протесте у понедјељак јер су им из градских власти и полиције обећали да ће у року од мјесец поставити камере у овом насељу, као и расвјету код аутобуских стајалишта.

Представник грађана из Зеленог вира Бранко Милинковић рекао је да ће, уколико надлежни не испуне своје обећање до 1. октобра, мјештани излазити на улицу сваки дан по два пута до избора.

- Надам се да неће до тога доћи, али уколико дође, мјештани Зеленог вира поручују да неће изаћи на изборе. Послао сам и допис предсједнику Српске Милораду Додику и предсједнику Владе РС Жељки Цвијановић у нади да ће ријешити наш проблем до октобра - рекао је Милинковић.

Мјештанин Желимир Костић, отац двоје мале дјеце, вјерује у обећање надлежних.

- Свакодневно прелазим улицу и то са дјететом у колицима и увијек морам бити опрезан. Када је полиција долазила у насеље, возило се споро, међутим, у посљедњих два мјесеца возила знају проћи брзином и до 130 километара на сат, а ограничење је од 30 до 40 - рекао Костић.

Његов комшија Милан Гаврић, отац два ученика, каже да су мјештане у изласку на протесте током протеклих пола године највише спријечиле елементарне непогоде.

- Сматрам да, поред свега, проблем мјештана Зеленог вира треба да буде приоритет, јер шта ће нама и улице и све остало кад су на њима угрожени грађани, а највише наша дјеца - рекао је Гаврић.

Министар унутрашњих послова РС Радислав Јовичић рекао је да ће наложити да буде појачано присуство саобраћајне полиције у насељу Зелени вир до завршетка избора најповољнијег понуђача за постављање фиксног радара за контролу брзине кретања возила.

- Очекујем да ће комплетна тендерска документација бити готова почетком септембра, а Влада Српске је већ обезбиједила новац за овај пројекат - рекао је Јовичић.

Смањити брзину

Ученик шестог разреда Данијел Милинковић, другар дјечака Милана који је прије седам мјесеци тешко повријеђен на путу у Зеленом виру, замолио је возаче да поштују знакове и смање брзину.

- Тачно прије седам мјесеци мој друг Милан је кренуо до мене и док је прелазио преко пута, ударио га је аутомобил који се пребрзо кретао - рекао је Данијел.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана