Јесењи шампиони Српске, фудбалери Крупе данас почињу с радом: Прво мјесто није приоритет

Дарко Пашагић
Јесењи шампиони Српске, фудбалери Крупе данас почињу с радом: Прво мјесто није приоритет

БАЊАЛУКА - Шеф стручног штаба Крупе Владимир Илић данас у 12 часова обавиће прозивку за прољећни дио сезоне у којем је првенствени циљ јесењег шампиона Прве лиге Републике Српске да остане у самом врху табеле.

 

Први дио првенства екипа из кањона “Тијесно” завршила је са 37 бодова, три више у односу на добојску Слогу и четири више од новоградске Слободе, али млади стручњак на клупи Крупе истакао је да освајање првог мјеста није приоритет.

- Да ли ћемо напасти прво мјесто зависиће од става Управе клуба, али наш првенствени циљ јесте то да и у другом дијелу сезоне наставимо с развојем младих фудбалера по чему смо били препознатљиви посљедњих година. Због тога ће на данашњој прозивци првој екипи бити прикључено неколико фудбалера из јуниорског погона, који представљају будућност нашег клуба - нагласио је Илић.

У редове Крупе досада су дошла три нова фудбалера.

- То су Срђан Мрзић, Димитрије Тврдишић и Огњен Крнета. Ријеч је о младим играчима који у нашим редовима још могу да напредују. Очекујемо још неколико нових имена да нам се придруже, али је још рано о томе говорити - наставио је Илић и додао да ће на прозивци бити и доскорашњи фудбалер Подриња Младен Дујковић с којим би требало да буде потписан уговор.

Уводни дио припрема обавиће се у Крупи, а за 7. фебруар планиран је одлазак у Међугорје, гдје ће екипа боравити 12 дана.

- Укупно смо планирали одиграти осам утакмица. Прва ја на распореду 29. јануара и ту нам је ривал требало да буде Рудар Приједор. Међутим, они раније путују на припреме у Медулин, тако да за тај термин тражимо ривала. Против Лакташа играмо 5. фебруара, а у Међугорју ћемо одиграти четири сусрета. Зрињски нам је противник 9. фебруара, против Чапљине играмо три дана касније, са Посушјем 15, а са ГОШК-ом 18. фебруара. По повратку су планирана још два сусрета. Против наших јуниора играмо 22, а генералку против ТОШК-а из Тешња 26. фебруара - рекао је Илић.

Осморица отишла

Ове зиме редове Крупе напустило је осам фудбалера. То су Лазар Мишић, Ђорђе Мишић, Борислав Ђогић, Михајло Живковић, Срђан Ескић, Дејан Глишић, Дамјан Љубојевић и Урош Иветић.

- Ријеч је о играчима који су јесенас имали мању минутажу. Њихова жеља је била да потраже клубове у којима ће више играти и нисмо им правили никакве проблеме - нагласио је директор Крупе, Мирослав Балабан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана