Усвојен Нацрт ребаланса буџета и буџет града Бањалука за 2023. годину

Г.С.
Foto: М.В.

БАЊАЛУКА – Одборници у Скупштини града Бањалука су на данашњем засједању једногласно подржали Нацрт ребаланса буџета града за ову годину и Нацрт буџета града Бањалука за 2023. годину.

 

Бојан Кресојевић, градски менаџер, је данас истакао да се на Ребаланс буџета чека већ шест мјесеци.

"Имамо нарасподијељена средства више од 30 милиона КМ, а Бањалука и њени грађани су за то чекање платили штету проузроковану инфлацијом у износу од два милиона КМ", рекао је Кресојевић.

Он је појаснио да, уколико не би било нових задужења, буџет би износио 170 милиона КМ, али да су за наставак пројеката Бањалуци потребна и кредитна средства, те да је предложено ново задужење од 22 милиона КМ и у том случају буџет након ребаланса износио 192 милиона КМ.

"С обзиром на поскупљења, али и на то да у континуитету враћамо старе дугове и да нам то одвлачи средства предложили смо и ново задужење, јер Бањалука треба да настави за инфраструктурним пројектима попут изградње моста у Доцу, мултифункционалног спортског центра на Лаушу, реконструкцију Кастела, за који ћемо издвојити два милиона КМ, као и наставак реконструкције шеталишта у износу од три милиона КМ итд.", рекао је он.

Када је ријеч о ребалансу, како је истакао Кресојевић, од предвиђених средстава за ребаланс за расподјелу биће расположиво око 10 милиона КМ, док остатак износа спада у намјенска средства.

"Највећи дио биће распоређен на одржавање хигијене јавних површина, и то око три милиона КМ, 2,5 милиона КМ за усклађивање цијена пројеката водовода и канализације", рекао је Кресојевић

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана