Једно дијете данас у вртићу “Марија Мажар”

Срна
Једно дијете данас у вртићу “Марија Мажар”

БАЊАЛУКА - Једно дијете данас је доведено у вртић “Марија Мажар”, у којем је бањалучки Центар за предшколско васпитање и образовање организовао рад због смјештаја дјеце за чије чување не постоји алтернатива, изјавила је Срни директор Центра Јелена Куртиновић.

Куртиновићева је рекла да је о томе обавијестила градоначелника Бањалуке Игора Радојичића, којег редовно извјештава о стању у вртићу, те додала да вртић “Марија Мажар” наставља са радом док, евентуално, не буде донесена нека друга мјера.

Она је подсјетила да, према јучерашњој одлуци Градског штаба за ванредне ситуације, све мјере које су предузете у Бањалуци у вези са актуелном епидемиолошком ситуацијом због вируса корона остају на снази до 13. априла.

“Све оно што се односило на првобитне рокове, а једна од тих је и рад вртића, наставља се и наредних 14 дана”, рекла је Куртиновићева.

Куртиновићева је подсјетила да је градски Штаб за ванредне ситуације у уторак, 24. марта, потврдио одлуку Управног одбора Центра за предшколско васпитање и образовање да се боравак дјеце у овом систему вртића за април неће плаћати, док ће рачун за март бити умањен 50 одсто.

“Сваком родитељу биће објашњено јер се уплате врше од 10. до 20. у мјесецу и родитељи су већ уплатили за март”, појаснила је Куртиновићева.

Од 18. марта пријем дјеце у Бањалуци организован је само у вртићу “Марија Мажар”, умјесто у укупно четири вртића, јер је у њих дан раније дошло само троје дјеце.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана