Јавни превоз у Бањалуци сутра неће бити заустављен

ГС
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Аутобуси градског превоза у Бањалуци сутра ће возити по нормалном реду вожње.

Ово је  изјавио директор “Аутопревоза” Дејан Мијић и додао да је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић обећао да ће потписати субвенције.

Према његовим ријечима, за сада је договорено да субвенције буду само за јул.

"Наш захтјев остаје - а он је да се субвенционише и комплетан приградски саобраћај, као и дио нерентабилних градских линија", истакао је.

Да ће превозници сутра наставити возити по уобичајеном реду, потврдио је и градоначелник Бањалуке  Драшко Станивуковић у ванредном обраћању.

– Након вишечасовиних разговора са превозницима, који су завршени управо сада и након апсолутно никаквог одговора дијела скупштинске већине зато што су на мору, други зато што их то не интересује, трећи ни оком да трепну, био сам принуђен, јер је то моја обавеза, да се затворим у четири зида са превозницима, да разговарамо, размишљамо и да калкулацију око цијене ставимо на папир – рекао је градоначелник.

Истиче да је потребно пола милиона KМ да би се редуковани јавни превоз одржао у јулу.

– Оних пола милиона KМ којих нема, који нису обезбијеђени и који се не налазе у буџету. Пристао сам на то, обавезао сам се иако у овом моменту готово да немамо начин, али не могу да прихватим да сутра нема јавног превоза. Оног јавног превоза којег је било за вријеме рата – рекао је он.

Истиче да грађани не треба да брину, јер је Град пронашао рјешење.

– Драги грађани, пензионери, студенти, сутра можете на своје послове, своје активности, своје обавезе да идете јавним превозом. Али и даље рјешавање није трајно. Потребни су одборници, они које сте ви бирали да подрже рјешење. Град нема средстава за даље, нема ни за ово а камоли за даље мјесец које долазе. Ово је наш град, развија се и иде према напријед, никада брже никада више, али имамо оне људе који то неће да подрже – навео је он.

Он је позвао све самовјесне и здраворазумне одборнике, које је народ бирао да размисле како даље у мјесецима који долазе.

-Позивам их да у јулу ријешимо овај проблем. Хвала одборницима ПДП-а, СДС-а, СП-а, ДЕМОСА и Покрета „Бањалука зове“ што хоће да подрже рјешење овог проблема. Позивам и остале да разговарају о овоме. Још једном напомињем, Град је нашао привремено рјешење, али дугорочно морамо да размишљамо – закључио је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана