Јавна расправа о нацрту буџета за 2016. годину: Грађани желе боље снабдијевање водом

Д. С.
Јавна расправа о нацрту буџета за 2016. годину: Грађани желе боље снабдијевање водом

Бањалука - Представници Одјељења за финансије одржали су у Мјесној заједници Пискавица прву јавну расправу о нацрту буџета града за 2016. годину, тешког 128,2 милиона марака.

Представници савјета мјесних заједница са сјеверозападног дијела града, али и сами грађани, који су у четвртак увече учествовали јавној расправи, највише приједлога су упутили за изградњу инфраструктуре. Као приоритете у овом дијелу града истакли су наставак радова на снабдијевању водом и санацију електромреже.

- Циљ ове јавне расправе је да чујемо приједлоге, сугестије и мишљења грађана, да бисмо што квалитетније направили буџет за наредну годину - истакла је начелник Одјељења за финансије Браниславка Јовандић.

Јавној расправи присуствовао је и начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић, који је истакао да су се захтјеви представника мјесних заједница највише односили на изградњу инфраструктуре.

- Да бисмо их све реализовали, требало би нам 20 годишњих буџета. Међутим, покушаћемо да кроз наше програме равномјерно распоредимо средства која су нам на располагању и урадимо што је више могуће да бисмо побољшали квалитет живота наших грађана - истакао је Новаковић.

Јавна расправа о нацрту буџета, која траје до 4. децембра, у петак је требало да буде одржана у Крупи на Врбасу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана