Изградња социјалних станова у насељу Ада за 400 дана

Срна
Изградња социјалних станова у насељу Ада за 400 дана

БАЊАЛУКА - Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и предсједник Скупштине града Зоран Талић обишли су данас у бањалучком насељу Ада градилиште на којем ће бити изграђене двије ламеле са 50 станова за избјегла и расељена лица.

Аћић је рекао новинарима да се ови станови граде у оквиру Регионалног стамбеног програма - Подпројекат "БХ шест", те да је планирано да радови буду завршени за 400 дана, односно у септембру наредне године.

"Укупна вриједност инвестиције Републичког секретаријата кроз Регионални стамбени програм је око 2,55 милиона КМ, док је и град сносио одређене трошкове у овом пројекту", навео је Аћић.

Радојичић је рекао да је ово наставак пројекта социјалног становања у Бањалуци који је почео изградњом 50 станова у бањалучком насељу Куљани.

"Велики је број потенцијалних корисника и доста је заинтересованих лица, а са ових 50 станова неће се ни приближно исцрпити ранг листа потенцијалних корисника. Град у овом пројекту учествује са својим земљиштем и средствима за комуналне прикључке", навео је Радојичић.

Градоначелник Бањалуке данас је у насељу Ада са представницима фирме "Ас марткет" обишао новоизграђено дјечије игралиште.

Овај привредни субјекат је донирао опрему за игралиште, а град је урадио подлогу.

Радојичић је рекао да је на подручију Бањалуке за нешто мање од четири године изграђено 26 дјечијих игралишта и то су углавном биле акције рађене заједно са друштвено одговорним компанијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана