Изградња кружног тока на Лаушу: Или обустава саобраћаја, или продужење рока?

nezavisne.com
Изградња кружног тока на Лаушу: Или обустава саобраћаја, или продужење рока?

Бањалука - ​Рок за изградњу кружног тока на Лаушу у Бањалуци је 20. јуна, али би могао бити помјерен за десетак дана ако захтјев “Козарапутева”, извођача радова, о обустави саобраћаја од 15. до 18. јуна на овом дијелу Лауша не буде одобрен.

Славица Змијањац, шеф градилишта у “Козарапутевима”, рекла је да су упутили захтјев Министарству саобраћаја и веза РС да саобраћај на овом дијелу Лауша наредног викенда буде обустављен како би радови на изградњи кружног тока код ресторана “Сирано” на Лаушу били готови у заданом року.

“Ако бисмо добили одобрење од надлежног министарства за обуставу саобраћаја на четири дана, онда бисмо, под условом да временске прилике буду добре, стигли завршити радове до 18. јуна”, рекла је Змијањчева.

Додала је да ће, ако ипак не добију одобрење о обустави саобраћаја, упутити захтјев “Путевима РС” да рок за изградњу буде продужен за десетак дана.

“Имали смо неких непредвиђених радова, међу којима је изградња три сливника који нису били предвиђени уговором”, рекла је Змијањчева.

Додаје да ни лоше временске прилике нису ишле у корист бржој изградњи овог кружног тока, који би требало да растерети саобраћајне гужве у једном од најмногољуднијих насеља у граду.

“У мају смо имали 20 нерадних дана због лоших временских прилика, и ако дође до продужетка рока, то ће сигурно бити један од разлога”, казала је Змијањчева.

Истакла је да су радови на овој кружној раскрсници тренутно у фази постављања ивичњака и изради острва.

У Министарству саобраћаја и веза РС су рекли да су запримили захтјев од “Козарапутева” о обустави саобраћаја и да ће размотрити њихов захтјев.

“Запримили смо захтјев 'Козарапутева' о обустави саобраћаја око градилишта на Лаушу у периоду од 15. до 18. јуна. Раније је одобрена измјена режима саобраћаја”, казали су у овом министарству.

Славиша Сандић, начелник Одјељења за саобраћај и путеве, рекао је да град очекује отварање овог кружног тока 19. јуна.

Мјештани се жале да се на овом дијелу Лауша због радова на кружном току свакодневно стварају велике саобраћајне гужве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана