Исплата субвенција за запошљавање

В. П.
Исплата субвенција за запошљавање

Бањалука - У току је исплата посљедње транше средстава корисницима субвенција за запошљавање и самозапошљавање из 2015. године и до сада је уплаћен новац за њих 50.

Потврдили су то у Одјељењу за привреду и додали да се ова трећа уплата према правилнику о расподјели овог новца дозначава корисницима годину послије закључења уговора.

- Од 100 корисника којима су прошле године додијељене субвенције, до сада је половина њих доставила документацију која доказује да су испунили све услове из уговора. Њима су уплаћена преостала средства и то послодавцима 30 одсто за ново запошљавање, а за самозапошљавање 20 одсто од укупно одобрених средстава. Осталима ће бити уплаћен новац чим доставе доказе да су се придржавали обавеза из уговора - нагласили су Одјељењу за привреду.

Напоменули су да је, када је ријеч о овогодишњим субвенцијама, град подржао запошљавање 153 нова радника у производним, занатским и услужним дјелатностима.

- За 109 корисника субвенција издвојено је близу 800.000 КМ. До краја септембра исплаћена је прва транша и то послодавцима 299.250 КМ или 50 одсто од одобрене субвенције, а појединцима за самозапошљавање 117.600 КМ или 60 одсто од одобрене субвенције - казали су у овом одјељењу.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана