Исплата пензионерима услов за усвајање ребаланса буџета

 Милош Васиљевић
Исплата пензионерима услов за усвајање ребаланса буџета

БАЊАЛУКА - Уколико бањалучки пензионери не добију обећану помоћ од 100 КМ, неће бити ни усвајања ребаланса буџета за ову годину на наредној сједници Скупштине града, заказаној за 8. децембар, тврде из скупштинске већине.

Потпредсједник Скупштине града Саша Чудић казао је за “Глас Српске” да су одборници скупштинске већине прије колегијума у понедјељак одржали састанак на којем су заузели јасан став.

- Прошли смо кроз све материјале и размотрили каква се рјешења могу наћи. Да будем потпуно отворен, ако не исплате помоћ пензионерима, нема нацрта ребаланса буџета - рекао је Чудић.

Према његовим ријечима, није намјера скупштинске већине да уводи град у привремено финансирање, али траже поштовање прописа.

Шеф Клуба одборника Уједињене Српске Невен Станић рекао је за “Глас Српске” да вјерује да ће разум преовладати, јер град мора кренути напријед.

- Даћемо градоначелнику прилику да исплати пензионерима оно што им буџетом и припада. Ако смо могли подржати неке ствари које су њему битне, мислим да је реално и да он подржи оне које су и нама битне - рекао је Станић додавши да је слично било и са исплатом помоћи породиљама и медицинским радницима.

И он наглашава да без исплате пензионерима немају шта даље причати.

- Када пензионери добију тај новац, онда можемо да преговарамо о осталим стварима - рекао је Станић.

Градоначелник Драшко Станивуковић нагласио је да су нацртом буџета за наредну годину предвиђене бројне инвестиције.

- Неке од њих су обнова куће Милановића, уређење обала Врбаса од Зеленог до Градског моста, уређење шеталишта у Чесми, као и простора са термалним водама у Српским топлицама, те изградња Централног спомен-обиљежја погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата - казао је Станивуковић.

Он је додао и да је први пут међу важним пројектима у ребалансу и нацрту буџета планиран новац за те пројекте. Нацрти ова два важна документа предложени су за дневни ред 18. сједнице градског парламента, заказане за 8. децембар, а градоначелник истиче да је неопходно да буду и усвојени.

- Ако се то не деси, скупштинска већина води град у привремено финансирање - каже градоначелник.

Стрпљење

Предсједник градског Удружења пензионера Зоран Улетиловић рекао је јуче за “Глас Српске” да пензионери још чекају да им буде исплаћена обећана једнократна помоћ од 100 КМ, те да су крајем октобра имали састанак са градоначелником, који им је и обећао помоћ.

- На једном дружењу градоначелник је обећао да ћемо добити ту помоћ, али није прецизирао кад - рекао је Улетиловић додавши да у граду има више од 41.000 пензионера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана