"Индекси и пријатељи" у Бањалуци: Највише овација за пјесму "У једним плавим очима"

Јасмина Салопек
"Индекси и пријатељи" у Бањалуци: Највише овација за пјесму "У једним плавим очима"

БАЊАЛУКА - Најновији концерт "Индекса" и пријатеља одржан је вечерас у препуној дворани Борик у Бањалуци, а био је емотиван и посебан.

Група је посветила ову серију концерата свом гитаристи Слободану Боби Ковачевићу, чинећи их изузетно значајним за фанове и чланове бенда. Дворана је била испуњена до посљедњег мјеста, а атмосферу су обиљежили бурни аплаузи који су дочекали сваку пјесму коју су "Индекси" извели. 

Прву музичку нумеру "Снијег паде на бехар, на воће" извео је Дадо Топић. Звући гитаре и клавијатуре додатно су појачали емотивни набој пјесме. 

Највише овација узела је пјесма "У једним плавим очима", али и "Пружам руке" у изведби Сеида Мемића Вајте.

Ово је био не само концерт, већ и емотивна и музичка посвета једном од кључних чланова бенда, остављајући неизбрисив траг у срцима свих присутних.

На овом омажу "Индексима" уз чланове бенда - Фадила Реџића, Нену Јурина, Пеце Петеја, Синана Алимановића, те гитаристу Муриса Варајића наступиле су музичке легенде попут Влатко Стефановско, Бранко Ђурић Ђуро, Борис Новковић, Сеид Мемић - Вајта, Дејан Цукић, Аида Мушановић Арсић, Хари Мата Хари, Нермин Пушкар, Зоран Предин, Владо Калембер, Дадо Топић те Габор Ленђел.

Слободан Бодо Ковачевић потписао је многе безвременске хитове "Индекса".

Његове самосталне композиције су  "Пружам руке", "Плима", "Негдје на крају у затишју" и "Модра ријека", као и нумере настале у сарадњи са Фадилом Реџићем, као што су "Балада" и "Свијет у коме живим" оставиле дубок траг на музичкој сцени бивше Југославије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана