Ин такси обавио 217 вожњи инвалида

Ј. П.
Ин такси обавио 217 вожњи инвалида

Бањалука - Такси превоз за инвалидна лица у јануару је имао 217 вожњи, приликом чега је пређено укупно 800 километара а тиме је још једном оправдао своју улогу, саопштено је из Одјељења за саобраћај и путеве.

- И за вријеме сњежних падавина и ниских температура, ова услуга под називом "Ин такси" је функционисала без проблема. Из Градског одбора удружења инвалида стижу захтјеви за допуну списка на основу којег се превозе инвалидна лица - рекли су у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Додали су да за ову услугу град суфинансира дио цијене, и то са 2,70 КМ старта вожње и 1,80 КМ по километру.

- Инвалидно лице плаћа 0,30 КМ старт вожње и 0,40 КМ по километру. У буџету града за ту намјену је ове године издвојено 30.000 КМ. Превоз инвалида обавља се возилом које је прилагођено наведеној услузи. Има аутоматску рампу за улаз и излаз инвалида, може превозити лице у инвалидним колицима без склапања колица, а има и каишеве за учвршћивање инвалидних колица приликом вожње - објаснили су у овом одјељењу.

"Ин такси" услуге врши радним данима од седам до 12, те од 15 до 19 часова а суботом од седам до 13 часова.

Овај такси-превоз за инвалидна лица у Бањалуци је званично почео да ради крајем октобра прошле године, а услугу превоза, корисници могу добити позивом на број: 066/222-995.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана