Илић: Вјерујем да ће буџет Бањалука бити усвојен 14. априла

Срна
Илић: Вјерујем да ће буџет Бањалука бити усвојен 14. априла

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић увјерен је да ће градски буџет бити усвојен у сриједу, 14. априла.

“Скупштинска већина ће предложити два амандмана који ће се односити на породиље и здравствене раднике. Приједлог буџета је нешто другачији и није прихватљив, али ћемо зато уложити амандмане”, рекао је Илић за Алтернативну телевизију.

Он је истакао да је помоћ здравственим радницима на првом мјесту и да ће зато бити обезбијеђена средства у градском буџету.

“Желимо да им захвалимо за све што су урадили за грађане и сигуран сам да ће амандмани бити прихваћени. Апсурдно је рећи да су немогућа издвајања за здравствене раднике, ако се зна да је то само два одсто од укупног буџета”, додао је Илић и навео да је немогуће да градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић сам финансира градске потребе.

Илић је нагласио да без договора није могуће водити Бањалуку.

“Не може бити занемарена Скупштина града и зато о свим питањима треба разговарати демократски. Само тако можемо доћи до конкретних рјешења, па и када је ријеч о буџету”, рекао је Илић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана