Илић: Термин наставка сједнице након сутрашњих консултација

Срна
Илић: Термин наставка сједнице након сутрашњих консултација

БАЊАЛУКА - Термин наставка сједнице Скупштине града Бањалука требало би да буде познат сутра, послије консултација са представницима политичких партија и градоначелником, рекао је Срни предсједник градске Скупштине Младен Илић и најавио да ће на првом састанку коалиције тражити смјену Синише Штрпца, потписника у комуналном одјељењу.


“Сједницу ћемо заказати у зависности када буду у могућности да сједници присуиствују одборници и градоначелник без којег сједница не може бити одржана с обзиром да је предлагач већине тачака дневног реда”, истакао је Илић.

Он је навео да су сви одборници који су на крају прошлог засједања били тестирани на вирус корона поново тестирани и да су остали негативни, те да нема новозаражених међу одборницима.

“Надам се да ће се одборници опоравити и остати доброг здравља и да ћемо се што прије вратити засиједању”, поручио је Илић.

Илић је најавио да ће на првом наредном састанку коалиције окупљене око СНСД-а затражити смјену Синише Штрбца, који је потписник комуналног Одјељења у Градској управи Бањалука.

“Подржаћемо неког другог на тој позицији који свој посао треба да ради на бољи и одговрнији начин”, истакао је Илић.

Он је навео да су ових дана свједоци врло некоректног обављања послова Одјељења комуналне полиције у граду Бањалука.

“Одборници су били у изолацији и контрола тих ствари је њихова обавеза и са тим нико нема проблем. Начин на који покушавају жтаргетиратиж одређене људе и мене лично, јесте искључиво због другачијег политичког става, невезано за посао који обавља”, појаснио је Илић.

Он је рекао да је њега позвао комунални полицајац да провјери да ли је у изолацији и да је био изузетно пристојан по том питању.

“Након тога петнаест минута изађе текст у медијима како сам ја ван изолације и како ме очекује некаква казна. Из поузданих извора знам да је тако нешто послао Штрбац”, рекао је Илић и подсјетио да је био у изолацији, да је на вријеме за тај дан јавио промјену адресе и да му је Хигијенско-епидемиолошка служба то одобрила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана