Илић: Позив градоначелнику да испоштује амандмане на буџет

Срна
Илић: Позив градоначелнику да испоштује амандмане на буџет

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић позвао је градоначелника Драшка Станивуковића да испоштује обавезе по амандманима на буџет које се односе на накнаде за породиље и здравствене раднике да би новац био уплаћен наредне седмице јер нема разлога да се то не учини.

-Нова градска администрација сматра да такве одлуке нису законски усклађене и траже оцјену њихове уставности и законитости, али то не одлаже извршење - рекао је Илић новинарима у Бањалуци.

Према његовим ријечима, јасно је дато са којих буџетских ставки су скинута средства за те намјене и гдје треба да буду уплаћена и за то постоје средства јер се пуњење градског буџета одвија и изнад просјека.

Шеф Клуба одборника Уједињене Српске у Скупштини Бањалуке Невен Станић позвао је градоначелника да пружи подршку породиљама и здравсвеним радницима како је наведено буџетом, те подсјетио је да су амандмани дошли од скупштинске већине и да је буџет усвојен у интегралном облику, једногласно од свих одборника.

Критковао је градоначелника сматрајући да је пандемија вируса корона њему дошла као изговор да ради набавке по хитним поступцима, као што су рачунари и кесе од појединих фирми.

Одборник СНСД-а у Скупштини града Срђан Амиџић рекао је да Бањалука мора бити град сарадње, а не сукоба и да се скупштинске одлуке не могу проводити селективно.

- Сматрам непримјереним да се покреће питање оцјене уставности када су у питању здравствени радници и породиље. Када смо доносили такву одлуку, то су биле наше политике иза којих ћемо стајати - истакао је Амиџић.

Недавно је Станивуковић предао Уставном суду Републике Српске амандмане скупштинске већине на градски буџет на оцјену уставности и законитости, сматрајући да би ти амандмани направили „дисфункционалан град“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана