Илић: Грађане занимају животна питања, а не за који магазин је позирао Станивуковић

Г.С.
Илић: Грађане занимају животна питања, а не за који магазин је позирао Станивуковић

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић изјавио је Срни да градоначелник Драшко Станивуковић за стотину дана свог мандата није успио да обиђе оно што је његов претходник Игор Радојичић првих дана свог мандата урадио и изградио.

"Станивуковићев популизам, попут доласка на посао аутобусом, при том, како се шале Бањалучани, обучен у одијело скупље од аутобуса, а онда и бициклом, дуго није виђен на простору Републике Српске. Сав тај маркетиншки циркус он назива процесима који нису 20 година виђени у Републици Српској. Народни посланик Милосава Јаковљевић је редовно ишла на посао бициклом, али од тога није правила циркус", истакао је Илић.

Он је оцијенио да осим демагогије, маркетинга, који истине ради дуго није виђен и у регионалним оквирима, Станивуковић у протеклом периоду није радио буквално ништа, нити он има икакав план за Бањалуку.

"Он има план за себе, и ако Бањалука може да помогне његов план биће битна. Ако не, ово ће бити године њене највеће стагнације у посљедњих 100 година", указао је Илић.

Он је нагласио да оптужбе на рачун скупштинске већине, за коју Станивуковић заборавља да је бирана такође од Бањалучана, баш као и он, дио су тог марктиншког управљања највећим градом Републике Српске.

"Градоначелник Бањалуке и не крије да није за сарадњу, покушавајући своје неуспјехе да адресира на предсједника СНСД Милорада Додика, примјењујући стари опозиоциони трик у којем је довољно да на мегдан изазовете Додика, и није битан резултат, битно је да сте се борили са њим, и то је већ успјех. Неће бити проблем да му Додик помогне и на тај начин уколико ће Станивуковић обећати да ће након тога почети нешто и да ради", рекао је Илић.

Он је нагласио да би Драшко Станивуковић зарад грађана Бањалуке, и оних који су гласали за њега и оних који нису, под хитно морао да почне да рјешава проблеме у граду иако је познато да он у животу прије овог посла није радио ништа конкретно.

"Грађани Бањалуке немају ништа од његовог позирања, сликања, фејсбучења, лајкова. Грађани очекују да им градска власт ријеши проблеме, ако Станивуковић то неће или не зна, скупштинска већина ће учинити све да се санирају штете усљед избора оваквог градоначелника. Немамо ништа против да на посао долази бициклом, пјешке, како год, али га позивамо да нешто конкретно уради. Од рекламе ће живјети само он. Бањалучани неће", поручио је Илић.

Он је констатовао да га нико на крају неће питати за који магазин је позирао, већ ће питати зашто немају воду, дјечији вртић, какво је гријање, има ли сигуран мост.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана