Игром и пјесмом помогли вршњацима

Данијела Стоканић
Игром и пјесмом помогли вршњацима

Бањалука - Дјечија манифестација "Кидс фест Бањалука 2014" под слоганом "Дјеца за дјецу" у петак је на Тргу Крајине окупила више од 500 основаца, који су уз игру и пјесму показали хуманост. Свако дијете је донијело слаткиш или играчку као помоћ за своје вршњаке из поплављених подручја РС.

Ученица Основне школе "Свети Ћирило и Методије" из Пискавице Анђела Драгичевић каже да је на "Кидс фест" дошла и како би упознала нове другаре.

- Дошла сам као подршка својим школским другарима који ће наступати у програму - рекла је Анђела.

Исидора Радуловић из ОШ "Петар Петровић Његош" своју школу је представила пјесмом.

- Први пут учествујем на манифестацији овог типа и драго ми је што ћу баш ја за своје суграђане да пјевам своју омиљену пјесму - додала је Исидора.

Фестивал је отворила замјеник градоначелника Јасна Бркић која је казала да је манифестација била хуманитарног карактера, како би сви учесници могли оставити симболичан поклон за дјецу са поплављених подручја.

- Жељели смо и на овај начин да покажемо да је град пријатељ дјеце, да све што чини, чини да најмлађим суграђанима живот у овом граду буде што љепши и удобнији - рекла је Бркићева.

Додала је да ће град учинити све што је потребно како би весела и шарена дјечија поворка постала традиционална.

- Ово је прилика да наши најмлађи суграђани прошетају, уживају, те да прикажу у програму оно што су научили током година свог живота - казала је Бркићева.

Истакла је да би ова манифестација могла постати туристичка атракција. Најавила је да ће током викенда у граду бити организован још један догађај за дјецу - Сајам за дјецу и породицу.

Забавни програм, радионице, презентација спортских дисциплина обиљежили су ову манифестацију, која се по први пут одржавала у граду на Врбасу.

"Виа Култ"

Сузан Прал из Удружења "Виа Култ" из Сарајева, са којим је град заједно организовао овај дјечији фестивал, казала је да је пресрећна што је фестивал успјешно организован.

- Хтјела бих да по узору на Бањалуку ову једнодневну манифестацију организују и у другим градовима БиХ и РС, а ми из Удружења смо спремни да им помогнемо - рекла је Прал.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана