Игралиште на Лаушу чекању до даљег

Игор Пилиповић
Игралиште на Лаушу чекању до даљег

Бањалука - Савјет мјесне заједнице и грађани Лауша тражили су изградњу новог игралишта, али док не буду ријешени имовинско-правни односи на парцели између улица Милоша Матића и Владимира Роловића, од кутка за дјецу и омладину нема ништа.

Начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић истакао је да у овом тренутку није могућа изградња игралишта на Лаушу.

- Оно нам је приоритет већ дужи период, међутим, неријешени имовинско-правни односи спречавају изградњу. Чим то буде ријешено, моћи ће се разговарати о изградњи игралишта - казао је Новаковић.

Према његовим ријечима, поред тога, за игралишта је ове године у буџету планирано око 50.000 КМ

- То је недовољно да би се ишло у изградњу нових игралишта. Са новцем који нам је на располагању поправићемо подлоге и обновити опрему на постојећим. Ако се јаве донатори, а имамо неке информације да хоће, онда би могло бити изграђено једно ново игралиште са бетонском подлогом. У овом тренутку боље је поправити и оспособити постојеће - рекао је Новаковић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Лауш Небојша Матић каже да је крајње вријеме да то насеље добије кутак за игру.

- Колико је мени познато, земљиште гдје је планирано игралиште враћено је у власништво града 14. августа 2014. године. Тада су биле поплаве и знали смо и какво је стање у буџету. Имали смо и разумијевања за све оно што се дешавало тада, али мислим да је сада дошло вријеме да буде направљено игралиште. Имамо и пројекат за њега - казао је Матић.

Истиче да би градњом рекреативних садржаја за дјецу, омладину, али и старију популацију на поменутој локацији на добитку били и мјештани Кочићевог вијенца и Побрђа, са којима се на тој локацији Лауш граничи.

- Планирали смо да на игралишту буду тобогани, љуљашка и остали реквизити за мању дјецу. Преко пута би био терен за кошарку, а касније бисмо изнад њега поставили и неколико справа за вјежбање на отвореном. Надамо се скором рјешењу наше иницијативе - рекао је Матић.

Мјештанин Лауша Марко Недић рекао је да је овом насељу потребно игралиште и да је крајње вријеме да га добију.

- Вријеме је да дјеца добију игралиште. Знамо да нисмо једино насеље којем је потребно мјесто за дјечију игру, али ми смо приоритет већ неко вријеме и то треба да буде испоштовано - казао је Недић.

Пројекат

Из Савјета мјесне заједнице Лауш кажу да би по њиховом пројекту игралиште и оно што су они планирали да буде урађено коштало око 50.000 КМ.

- Највећа ставка би била два потпорна зида, јер је простор намијењен за изградњу на таквом терену, гдје су они неопходни. Апелујемо и на републичке власти да помогну граду у оваквим пројектима - казао је Матић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана