Хуманитарна акција за помоћ осмочланој породици Гашић из Залужана

Г.С.
Хуманитарна акција за помоћ осмочланој породици Гашић из Залужана

БАЊАЛУКА - Хуманитара организација “Срби за Србе” шести пут организује спортско хуманитарни турнир “Тројка из блока” који ће се одржати у понедјељак, 15. августа, на Тргу Крајине са почетком од 19 часова, а котизација за учешће износи 5 КМ.

– Ове године, сав прикупљен новац у брзом шутирању тројки биће дониран за помоћ осмочланој породици Гашић из Залужана надомак Бањалуке. Они живе као подстанари у кућерку који више личи на љетну кућу.

ХО „Срби за Србе” планира купити плац и на њему изградити Гашићима властити дом, а за шта је потребно више од 100.000 КМ – рекли су из организације.

У срцу града на Врбасу, Бањалучани ће и ове године моћи показати своје хумано лице и помоћи социјално угроженим породицама.

Хуманитарна организација „Срби за Србе” од 2006. године прикупила је преко 9 милиона евра и помогла 2.900 породица које живе широм Балкана.

Кроз идеју “Тројка из блока” до сада је од 2012. године организовано више од 1.000 различитих турнира у градовима широм свијета, на чак три континента. Уз помоћ више од 50.000 такмичара прикупила је више од 1.2 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана