Хуманитарна акција испред хотела “Јелена”: Пица-мајстори помажу Слободану Ковачевићу

А. Т.
Хуманитарна акција испред хотела “Јелена”: Пица-мајстори помажу Слободану Ковачевићу

БАЊАЛУКА - Испред ресторана хотела “Јелена” у склопу тржног центра “Емпоријум” у суботу, 17. априла, пица-мајстор Синиша Малешевић, уз помоћ Бојана Драгића, правиће и продавати пице за симболичних пет КМ, а сав приход од продаје биће уплаћен за лијечење Слободана Ковачевића, којем је потребна финансијска помоћ за трансплантацију срца.

Током априла биће активан и хуманитарни број 1457 путем којег је могуће донирати једну КМ за помоћ у лијечењу овог тридесетогодишњака.

Иначе, Ковачевић је донедавно радио у угоститељству и друштво увесељавао свирајући бубњеве, а разболио се крајем децембра прошле године. Ковачевићу је у Клиничком центру Србије, на Клиници за кардиохирургију у Београду, у фебруару ове године успостављена дијагноза дилативна кардиомиопатија, опасна болест срца, која се углавном тешко препознаје, па се и лијечење не започне на вријеме.

Како напредује болест, срчани мишић све више слаби и смањује се његова пумпна функција и одржавање нормалног ритма срца. Због озбиљности ситуације и животне угрожености Слободан је индикован за трансплантацију срца, коју би што прије требало урадити. Ријеч је о младом човјеку рођеном 1991. године, који основне физиолошке функције мора обављати у постељи у фази мировања јер би сваки напор по њега могао бити кобан.

Сви који желе да помогну Слободану могу то да учине и уплатама на жиро-рачун 5520001947516690 у Адико банци, а рачун гласи на име његовог оца Славка Ковачевића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана