„Grand Trade“ задовољио све услове и добио нову еколошку дозволу

ГС
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Компанији „Grand Trade“ издата је нова еколошка дозвола за највећи стамбено-пословни комплекс у изградњи у најужем језгру Бањалуке.

Надлежно Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС ову дозволу за надземни дио комплекса и за гараже издало је након свеобухватне анализе приложених доказа које је израдио Техничко еколошки завод Бањалука, као и утврђивања да су испуњени услови предвиђени Законом о заштити животне средине. Утврђене су и детаљне  мјере заштите утицаја на ваздух, воду, земљиште, зрачење, пожаре, отпаде, као и заштиту од буке.

-У законом одређеном року достављено је мишљење града Бањалука, којим се потврђује да до дана одлучивања није било примједби и сугестија заинтересоване јавности на поднесени захтјев и документацију, нити је надлежно одјељење града Бањалука имало примједбе према мишљењу од 20. јула 2021. године - наведено је, између осталог у образложењу Рјешења које је издало надлежно министарство.

Дозвола је правоснажна и издата је након поновног поступка за прибављање због истицања рока претходне дозволе за коју су, такође, испуњени сви предвиђени услови и обавезе.

-Ријеч је о стамбено-пословном комплексу који није само естетски репрезентативан, већ и по савременом и веома квалитетном начину градње уз коришћење првокласних материјала. Истичемо да смо захтјев за нову еколошку дозволу поднијели у законски предвиђеном року, као и да су у сваком тренутку  поштовани сви еколошки стандарди - рекла је портпарол компаније „Grand Trade“ Милана Ситничић.

Еколошка дозвола издата је уз претходан увид у фазе градње, намјене и спратности објеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана