Градски одбор СП Бањалука: Формиран Савјет за спорт

Г.С.
Градски одбор СП Бањалука: Формиран Савјет за спорт

Бањалук - Градски одбор Социјалистичке партије Бањалука формирао је Савјет за спорт а за предсједника новоформираног Савјета изабран је дугогодишњи фудбалски радник и некадашњи генерални секретар ФСРС Родољуб Петковић.

Већ на конститутивној сједници, чланови новоформираног Савјета имали су прилику да са министрицом породице, омладине и спорта Соњом Давидовић разговарају о нацрту Закона о спорту који ће се пред посланицима наћи на наредном засиједању Народне Скупштине Републике Српске.

Састанку који је одржан у просторијама Градског одбора Социјалистичке партије у Бањалуци су присуствовали предсједник Градског одбора Бањалука Горан Селак као и начелник одјељења за спорт у Градској управи Драган Бањац, те истакнути спортски радници и спортисти.

- Градски одбор Социјалистичке партије Бањалука међу својим члановима има велики број спортских радника, активних спортиста и људи из струке који могу много да допринесу својим искуствима и залагањем. Савјет за спорт ће свакако имати важну улогу у предстојећем периоду и очекујемо њихову подршку, поготово приликом доношења новог Закона о Спорту али и будућих активности, како на локалном, тако и на републичком нивоу – истакао је предсједник Градског одбора СП БЛ Горан Селак.

Министар породице, омладине и спорта Соња Давидовић истакла је да је веома важно чути различита миишљења и сугестије, те похвалила формирање Савјета за спорт при бањалучком Градском одбору Социјалистичке партије.

- Ово је била прилика да размјенимо мишљења и да чујемо шта о новом Закону о спорту мисле људи из струке и дугогодишњи спортски радници. Јако је важно да имамо што више мишљења, што више сугестија и да о свакој идеји расправимо на што је више могуће нивоа. Потребно нам је најбоље могуће рјешење када је у питању нови Закон о спорту и добродошле су све критике, примједбе, похвале и сугестије – истакла је Давидовићева.

Учеснци састанка имали су прилику да чују шта је до сада урађено на припреми Закона о спорту, као и да дају своје примједбе или идеје које се тичу појединих рјешења.  Нацрт Закона о спорту требао би се наћи пред посланицима Народне Скупштине Републике Српске на наредној сједници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана