Градски одбор СНСД-а Бањалука: Основцима увести бесплатну здраву ужину

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Градски одбор СНСД-а Бањалука предложиће на наредној сједнци Скупштине града иницијативу за увођење бесплатне здраве ужине за основце од првог до трећег разреда коју би финансирао град.

Предсједник Савјета за породицу, демографију и друштвена питања овог одбора Љиљана Берић Свјетлановић рекла је да је ријеч о иницијативи за пројекат здраве исхране.

"За овај пројекат требало би издвојити око 220.000 КМ на мјесечном нивоу, јер према подацима које имамо прва три разреда основних школа у Бањалуци похађа око 5.500 малишана", рекла је Свјетлановићева новинарима у Бањалуци.

Она је изразила наду да ће пројекат добити подршку одборника у Скупштини града Бањалука, јер би значајно родитељима растеретило буџет.

"Осим тога, у том узрасту је најважније дјецу усмјерити ка значају да имају здраве навике у исхрани. А ако буде довољно капацитета, пројекат би могао бити проширен и на ученике четвртог и петог разреда", рекла је Свјетлановићева.

Предсједник Савјета за основно образовање бањалучког одбора СНСД-а Мирослав Попржен рекао је да би јеловнике бесплатне ужине требало да осмисли нутрициниста, те да у свим школама буде исти.

"На овај начин повећала би се и безбједност наше дјеце, јер за вријеме одмора не би морали ићи у пекаре и киоске прекопута школе, него би имали обезбијеђену бесплатну и здраву ужину у школи", рекао је Попржен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана