Градска каса биће тешка 134 милиона КМ

Илијана Божић
Градска каса биће тешка 134 милиона КМ

Бањалука - Град ће у идућу годину ући са буџетом од 134 милиона КМ, из којег ће бити финансирани бројни пројекти јавне инфраструктуре, попут нових мостова у Доцу и Српским топлицама, као и наставак великог пројекта водоснабдијевања, рекла је начелница Одјељења за финансије Божана Шљивар.

Она је нагласила да ће буџетом бити планиран новац за улагања у наставак изградње водоводне и канализационе мреже, те вртића и спортских објеката.

- Улагаће се у реновирање амбуланте у Драгочају, проширење Пословне зоне “Рамићи”, изградњу моста у Српским топлицама, новог моста у Доцу, наставак градње пута у Шарговцу, те “Паралеле” преко Економије до споја са Санском улицом на Лаушу и друге пројекте - истакла је Шљиварева.

Додала је да су ове године са Европском банком за обнову и развој потписали уговор о кредиту за финансирање изградње водоводне и канализационе мреже од 7,82 милиона КМ.

- У току су преговори за додатних 12 милиона КМ са истом намјеном. Уколико дође до реализације новог аранжмана, буџет ће бити проширен - рекла је Шљиварева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана