Састанак градоначелника и представника пензионера: Шта је договорено у вези са бесплатним превозом

ГС
Састанак градоначелника и представника пензионера: Шта је договорено у вези са бесплатним превозом

На иницијативу Удружења пензионера града Бање Луке, градоначелник Драшко Станивуковић састао се са представницима овог удружења у циљу рјешавања питања бесплатног јавног превоза.

Како је казао градоначелник Драшко Станивуковић бесплатан јавни превоз је политика од које нико нема право да одустане, јер то унапређује и олакшава живот пензионера у нашем граду и њихова подршка за ову политику се подразумијева.

-Умјесто чекања у редовима сваког мјесеца и издвајања новца за карту, пензионер добија бесплатну годишњу карту и ово је засигурно једна од најважнијих политика које желимо спровести у дјело- истакао је Станивуковић, појаснивши да прича да се пензионерима уз пензију исплати 15 КМ нема смисла јер и цијене карата варирају зависно од мјеста из којег неко путује.

Додао је да кроз ове политике пензионер, али и свако лице старосне доби преко 65 година ужива доживотно право на бесплатан превоз и на знатно једноставнији начин прибавља годишњу карту која му омогућава да лакше дође из једног до другог дијела Бање Луке.

Такође је истакао да је Град опредјељења да ради на оснаживању својих комуналних услуга, међу којима водоснабдијевање, гријање, али и јавни превоз.

-Желимо да ојачамо наше услуге и на овај начин не само да подржавамо пензионере, већ радимо на концепту развоја јавног превоза. Кроз веће субвенције које додјељујемо омогућавамо појефтињење карата, из чега очекујемо већи број путника, а самим тим и већи број полазака и наравно више новца за куповину нових аутобуса – појаснио је градоначелник.

Станивуковић је још једном позвао све одборнике да подрже ову одлуку која доноси бољитак свим Бањалучанима.

-Ову одлуку можемо усвојити без икаквих компликација и зато позивамо све одборнике да подрже субвенције и омогуће пензионерима бесплатан превоз – рекао је градоначелник, те најавио да ће уколико се опструкција настави позвати све пензионере да јавно искажу подршку овој политици.

Како је појаснио, ова одлука блокирана је на Комисији, која не дозвољава да се ова одлука нађе на сједници.

– За четири године урађено је највише за категорију пензионера. Ово право сваки пензионер али сви људи старији од 65 година уживаће доживотно, уз једину обавезу да карту обнове једном годишње – закључио је он.

Предсједник Удружења пензионера града Бање Луке Зоран Улетиловић истакао је да је свака подршка пензионеру значајна и да одлука о бесплатном превозу треба да буде усвојена у Скупштини Града.

-Удружење пензинера града Бање Луке апсолутно подржава одлуку да пензионери добију бесплатан јавни превоз. На годишњем нивоу на тај начин пензионери ће уштедити једну пензију и то је значајно сваком пензионеру – истакао је он.

Улетиловић је позвао предсједника Скупштине да се састане са представницима Удружења и да им појасни због чега је ова одлука блокирана.

– Ми смо нестраначко удружење и овом приликом позивам предсједника Скупштине Града, али и сваког одборника без обзира којој политичкој опцији припада да се састану са нама како би се пензионерима омогућила ова олакшица – закључио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана