Грађане упознавали са значајем здравих зуба

Н. Б.
Грађане упознавали са значајем здравих зуба

Бањалука - Поводом Свјетског дана оралног здравља студенти стоматологије са Медицинског факултета упознали су грађане на Тргу Крајине о значају здравља зуба које је, по њиховим тврдњама, на ниском нивоу код становништва.

Будући стоматолози покушали су да скрену пажњу грађанима  на значај редовног прања зуба и правилне исхране, разговарајући са њима и дијелећи промотивни материјал.

- По нашим искуствима а и у разговорима са грађанима, могу рећи да мало тога знају о правилној оралној хигијени. Здравље зуба је потцијењено и утиче на здравље цијелог организма - објаснила је студент четврте године стоматологије Јелена Бољановић.

Грађани које смо питали кажу да о здрављу зуба брину колико им то финансије и слободно вријеме дозвољавају.

- Водим рачуна колико могу. Зубару идем по потреби, имам прилично здраве зубе. Перем зубе само ујутру и навече, јер имам активности током дана - рекла је грађанка Милијана Нинковић.

Има и оних који су касно схватили значај здравља зуба.

- Када смо почео губити зубе, онда сам почео и више водити рачуна о оралном здрављу. Купујем квалитетне производе, поред пасте за зубе користим и водицу за испирање зуба. Сада више перем зубе него у младости, што је можда и мало контрадикторно јер у младости нисам имао никаквих проблема са зубима - казао је пензионер Момо Вујановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана