Град тражи измјену одредбе о раду кафића и ресторана

В. П.
Град тражи измјену одредбе о раду кафића и ресторана

Бањалука - Градска управа је упутила Влади РС иницијативу за измјену одредбе која регулише рад угоститељских објеката у дијелу који каже да морају радити непрекидно најмање годину како би од града могли затражити издавање одобрења за продужење радног времена.

Потврдио је то в.д. начелника Одјељења за привреду Раденко Комљеновић и додао да је то урађено јер је постојећа одредба прилично ограничавајућа.

- Рок од једне године је предугачак и ставља у неравноправан положај поједине угоститеље и зато смо и поднијели иницијативу за измјену те одредбе - казао је Комљеновић.

Додао је да је до сада за 15 угоститеља издато одобрење за продужени рад који су и за то платили прописану накнаду.

Скупштина града је у децембру прошле године усвојила одлуку која угоститељима омогућава да добију дозволу за дуже радно вријеме. Један од услова је да раде најмање годину и да се не налазе у стамбеним зградама. Одобрење за продужени рад се издаје на период од једног до шест мјесеци уз плаћање таксе. Салони који се баве организацијом прослава матурских забава, јубиларних прослава, рођендана и других сличних догађаја затвореног типа могу затражити дуже радно вријеме само за тај дан када се прославе одржавају. Салони за један дан треба да плате таксу од 20 КМ, а кафићи, клубови, ресторани и слично од 350 КМ за један мјесец до 1.800 марака за пола године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана