Град помаже скијашима Клуба специјалних спортова

В. П.
Град помаже скијашима Клуба специјалних спортова

Бањалука - Град ће учинити све што је његовој могућности да помогне Клубу специјалних спортова "Бањалука" који окупља дјецу и омладину са посебним потребама, брине о њиховим здрављу, социјализацији, интеграцији у друштвене токове како би имали што боље услове за тренинге.

Рекао је то јуче в. д. начелника Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт, Драган Бањац након пријема за представнике овог Клуба који је дио репрезентације БиХ на Специјалним зимским олимпијским играма од 14. до 25. марта у Аустрији. Такмичари КСС "Бањалука" ће наступити у дисциплинама алпског и нордијског скијања.

- Чланови Клуба тренирају у Кнежеву. У наредном периоду разговараћемо са начелником те општине како би  обезбиједили условнији смјештај близу скијалишта. Покушаћемо заједнички да ријешимо и питање превоза на тренинге и такмичења чланова Клуба - нагласио је Бањац и додао да овај клуб добија новчану помоћ града.

Када је ријеч о предстојећим Специјалним олимпијским играма, представници Клуба су нагласили да је за њих велики успјех и само учешће на том такмичењу.

- На домаћој и међународној спортској сцени освојивши десет златних, 15 сребрних и 11 бронзаних медаља. Реализовали смо пројекте попут обуке пливања која у континуитету траје од 2012. године, терапијско јахање те по три љетна и зимска спортска кампа - рекли су у представници овог клуба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана