Град нуди 58 гаража у закуп

Ј. Ц.
Град нуди 58 гаража у закуп

Бањалука - Градска управа понудила је у закуп 58 гаража које се налазе у неколико насеља. Највише их је на Старчевици, а неколико њих је у Борику, Обилићеву и Чесми.

- Минимални износ мјесечне закупнине гараже зависи од њене површине, па тако за оне од 14 метара квадратних минимална понуда је 32 КМ, за оне од 17 квадратних метара 39 КМ, а за оне од 32 метра квадратна је 70 КМ - казали су у Градској управи.

Још су нагласили да потенцијални закупци морају да испуне минималан услов, а то је да заинтересовани појединац или предузеће имају у цјелости измирене обавезе закупа и комуналне накнаде према граду.

- За закуп гараже може да конкурише свако физичко и правно лице. Заинтересовани ће своје понуде моћи да предају у Градску управу до 26. априла до 11 часова, до када је конкурс и отворен - навели су у Градској управи.

Власници аутомобила истичу да је понуда повољна.

- Ово је лијепа прилика да онај ко може и има средстава скући свог љубимца. Понуде су повољне и гараже су спас за проблем паркирања око зграда на Старчевици - казао је становник Старчевице Јован Бијелић.

Када је у питању продаја гаража које су у власништву града, лани је било понуђено њих 146, а продато је само њих 21 за 195.292 КМ.

Према информацијама уз Градске управе, у великом броју случајева за гараже које су биле понуђене на продају није било понуда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана