Град да ријеши проблеме грађана Mотика, у супротном протести у јануару

Срна
Foto: Срна

БАНЈАЛУКА - Грађани бањалучке мјесне заједнице Мотике затражили су данас на Збору грађана од градоначелника и Градске управе да у најскорије вријеме ријеше њихове проблеме у области комуналне и саобраћајне инфраструктуре и у вези са радом амбуланте породичне медицине, а у супротном су најавили протесте испред Градске управе Бањалука средином јануара.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Мотике Драган Цигановић рекао је да грађани траже да Градски водовод заврши изградњу 1.600 метара новог цјевовода на крају Мотика, те да се након рјешавања имовинско-правних послова крене са изградњом нових кракова водовода на новим парцелама.

“На Збору грађана закључено је да се у насељу Петрићевац, гђе је у току реконструкција пута у Улици краља Александра Првог Карађорђевића, омогући одвијање градског саобраћаја једном коловозном траком, те да градски превоз за Мотике буде на сваких пола часа”, истакао је Цигановић.

Он је рекао да је на скупу закључено да се санира постојеће школско игралиште и изгради ново ђечије игралиште у Мотикама, те да у близини школе град откупи земљиште за изградњу новог школског објекта до деветог разреда.

Цигановић је додао да грађани траже да се побољша напајање електричном енергијом домаћинстава у улици Ријеке Угар, расвјете, као и да Мотике добију шалтер поште и апотеку, те да се омогући редовно чишћење одводних канала и кошење живица.

Он је рекао да су Збор грађана присиствовали директор бањалучког “Водовода” Предраг Дудуковић и представник Дома здравља Бањалука, али не и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и начелници ођељена за саобраћајну и комуналну инфраструктуру, иако су им на вријеме достављени позиви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана