Годишњи концерт ансамбла Веселин Маслеша круна успјешне године

Н. Б.
Годишњи концерт ансамбла Веселин Маслеша круна успјешне године

Бањалука - Ансамбл народних игара и пјесама "Веселин Маслеша" одушевио је публику на годишњем концерту под називом "Пјесма нас је одржала" који је одржан у недјељу увече у Народном позоришту РС.

Ово је био 40. и посљедњи наступ ансамбла у овој години, а уједно и шести цјеловечерњи концерт.

Сала је била премала да прими све посјетиоце, па су неки од њих морали остати испред. То говори да грађани и те како цијене народне игре, пјесме и обичаје.

- Традиционално, на годишњем концерту наступио је извођачки ансамбл, који броји 70 чланова. Приказане су игре Призрена, Озрена, буњевке, влашке и шопске игре, као и друге из Србије, Словеније и Македоније. Наступио је и наш оркестар, као и мушке и женске пјевачке групе - рекао је директор ансамбла "Веселин Маслеша" Немања Кнежевић.

Додаје да је на концерту било и новина.

- Премијерно је изведена кореографија игара и пјесама Поткозарја које је спремио кореограф и умјетнички руководилац Горан Пупац. Тај пројекат остварили смо уз помоћ града и Министарства просвјете и културе РС - казао је Кнежевић.

Ансамбл "Веселин Маслеша" увелико се спрема за наредну годину у којој га очекују бројни наступи и гостовања. Сљедећи наступ планиран је за Дан Републике Српске, 9. јануар, када ће у поворци од зграде Владе до Трга Крајине учествовати у обиљежавању овог празника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана