Главна улица у центру викендом постаје пјешачка зона

Срна
Главна улица у центру викендом постаје пјешачка зона
Главна улица у центру викендом постаје пјешачка зона

Бањалука - Главна улица у центру Бањалуке од хотела “Босна” до хотела “Палас” од данас ће сваког викенда до краја љета бити претворена у пјешачку зону, речено је у градском Одјељењу за саобраћај и путеве.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић објаснио је да ће Улица краља Петра Првог Карађорђевића од суботе, од 18.00 часова па до понедјељка до 5.00 ујутро, бити затворена за моторна возила на дијелу од хотела “Босна” до хотела “Палас”, односно биће претворена у пјешачку зону у којој ће моћи слободно да се крећу пјешаци и играју малишани. 

Сандић је навео да за вријеме обуставе саобраћаја викендом планирају да организују разне садржаје за шетаче. 

Из Одјељења за саобраћај и путеве најављују да ће током наредних викенда у пјешачкој зони бити организован низ активности и додају да се са овом активношћу, системом за изнајмљивање бицикала, пуњачима за електрична возила, изградњом теретана у природи и стазе за трчање у Парку “Младен Стојановић”, Бањалука јасно опредјељује за промоцију здравог начина живота и развој немоторизованог саобраћаја. 

Зона за пјешаке током викенда заживјела је прошле године, а посебно су јој се обрадовали рекреативци, родитељи са дјецом, али и остали грађани. 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана