Гимназијалци постигли запажен резултат у Будви: Аргументима стигли до четири медаље

Јелена Танацковић
Гимназијалци постигли запажен резултат у Будви: Аргументима стигли до четири медаље

БАЊАЛУКА - Чланови Дебатног клуба “Горгије”, иначе ученици бањалучке Гимназије, освојили су четири награде на Дебатном такмичењу “Будва опен”, надмашивши у говорништву своје вршњаке из Србије и Црне Горе.

Чланови овог клуба годинама нижу успјехе, а у Црну Гору су отпутовали како би представили свој град и школу. Одличан резултат овјенчан са четири медаље остварили су одбранивши своје знање на различитим тезама.

Њихов тренер, професорка српског језика и књижевности Бранка Љубојевић казала је за “Глас Српске” да је веома поносна на своје ученике.

- Цијела школа је презадовољна њиховим сјајним успјехом. Поносна сам на њих. Нама је ово све саставни дио живота. Веома дуго имамо путовања на такмичења у иностранство, али нема их онолико, колико бисмо их хтјели - рекла је Љубојевићева.

Млади оратори, на такмичењу у Будви, ставове су укрстили са такмичарима из Србије и Црне Горе, а у финалу су дебатовали против екипе Црне Горе, освојивши друго мјесто.

Капитен клуба Ален Милаковић рекао је за “Глас Српске” како је највећи изазов био да се уклопе и да оформе што бољи начин представљања.

- Већином смо били спремни. Међутим, био је веома занимљив изазов да се сналазимо и формирамо анализе на лицу мјеста, као и да посматрамо тактике других такмичара - нагласио је Милаковић.

Ученица трећег разреда Гимназије, Изабела Сладојевић истакла је како их ништа није спријечило да уживају у дебатама.

- Задовољни смо пласманом. Веома смо задовољни организацијом и захвални што смо добили прилику да учествујемо. Ово нам је несвакидашња прилика у ове двије године да смо успјели негдје отићи, због епидемиолошке ситуације - казала је Сладојевићева за “Глас Српске”.

Истакла је да је поносна на свој успјех и на успјех својих колега.

- Видјели смо да имамо пуну подршку, што је било веома лијепо. Поносна сам што сам међу 30 учесника индивидуално освојила друго мјесто - додала је Сладојевићева.

“Горгије”

Дебатни клуб у бањалучкој Гимназији “Горгије” постоји од 2012. године, а у септембру ће славити пуних десет година.

У Будви су учествовала два тима клуба “Горгија”. У “импромпту” формату учествовала је екипа у саставу: Ивана Галић, Милана Чубриловић и Ален Милаковић. Друга екипа била је у формату “Карл Попер”, а учесницу су били Селена Берић, Теодора Удовчић и Изабела Сладојевић. У категорији бесједништва наступила је Емилија Кезија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана