Гимназија један од најбољих представника Бањалуке

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић истакао је данас да је бањалучка Гимназија један од најбољих представника тог града широм Републике Српске и региона.

Приликом посјете Гимназији, уприличеној поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, Илић је навео да ова установа заслужује сваку врсту подршке, поготово на плану унапређења дигитализације.

"Све оно о чему говоримо поводом данашњег празника треба да пренесемо на нашу дјецу, ученике и очувамо сјећање на јединство у свим најтежим временима кроз историју, какав је пробој Солунског фронта", рекао је Илић новинарима.

Илић је навео да је разговарао са ђацима, те да му је драго да свако од њих на различит начин приступа данашњем празнику и посебно то изражава.

"Врло је важно да останемо досљедни, да извучемо поуке из свега што нам се дешавало", поручио је Илић.

Он је додао да је са руководством Гимназије разговарао са проблемима са којима се ова установа сусреће, наводећи да ће се залагати да се на нивоу Града, али и Републике, уради све што је могуће да се унаприједи рад ове школе.

Илић је навео да Гимназија много својих ђака шаље такмичења широм свијета, те да је потребно помоћи у организацији тих путовања, али и да ће настојати да обезбиједи помоћ у набавци рачунарске опреме.

Директор Гимназије Вита Малешевић истакла је да први пут ова школа обиљежава Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

"Први разреди се поводом овог значајног датума изражавају кроз ликовне радове, други кроз националну географију, трећи кроз српски језик, а четврти националну историју", рекла је Малешевићева.

Малешевићева је изразила задовољство због ове посјете, истичући да су предсједника Скупштине упознали и о проблемима са којима се суочавају.

Владе Српске и Србије одлучиле су да заједнички празнују 15. септембра, на дан када је прије 103 године у Првом свјетском рату пробијен Солунски фронт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана