Форум Развој занатства у Бањалуци 2016: Мали предузетници значајан дио привреде

В. П.
Форум Развој занатства у Бањалуци 2016: Мали предузетници значајан дио привреде

Бањалука - Рјешавање проблема малих предузећа и занатлија су од изузетног значаја за Бањалуку јер привреду града не чине само велика и средња предузећа већ и око 4.000 малих предузетника.

Ово је јуче изјавио директор Градске развојне агенције Дејан Кустурић на форуму "Развој занатства у Бањалуци 2016" који је одржан јуче у склопу Отворених дана предузетништва.

- Циљ је да унаприједимо пословни амбијент али и да чујемо које су то потребе предузетника како бисмо их покушали ријешити у сарадњи са локалним и републичким институцијама. Један од већих проблема је то што је у граду знатан број оних који раде на црно. Они отежавају рад регистрованим предузетницима а исто тако не пуне буџет града - казао је Кустурић.

Начелник Одјељења за привреду Раденко Комљеновић је казао да ће посебан акцент бити стављен на пекарску, фризерску, козметичарску дјелатности те старе занате.

- Искуства и информације са овог састанка ће послужити као  смјернице које ће одредити на који начин ћемо унаприједити предузетништво - додао је Комљеновић.

Истакао је да у претходне четири године у континуитету у граду има више пријављених него одјављених предузетника.

- Могу конкурисати за подстицаје за запошљавање и самозапошљавање, у првој години рада ослобођени су плаћања таксе за истицање назива фирме а продужили смо и радно вријеме у трговинама и  угоститељима – навео је Комљеновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана