Фонтане и чесме на чекању до априла

М. Г.
Фонтане и чесме на чекању до априла

Бањалука - Фонтане и јавне чесме у граду још су у зимском режиму одржавања и заштићене су од ниских температура. Током априла, са доласком топлијих временских прилика, поново ће бити у функцији. Ово су потврдили "Гласу Српске" у Одјељењу за стамбене, комуналне и послове саобраћаја.

- Временске прилике се још нису стабилизовале јер је, рецимо, и јуче падао снијег, а било је у протеклом периоду мразева. Чесме и фонтане су заштићене да би се спријечило оштећење од леда. Већ од 15. априла све градске јавне чесме и фонтане биће пуштене у рад - рекла је стручни сарадник у овом одјељењу Драгана Вучетић.

Према њеним ријечима, у граду је постављено осам јавних чесама и то на локацијама испред тржног центра "Адрија", на Булевару цара Душана, на Тргу Крајине, испред дворане "Обилићево", на плажи код Зеленог моста, као и на гробљу "Свети Пантелија", Новом гробљу и гробљу у улици Голуба Бабића, а планирано је постављање чесме и на Тргу Крајине.

Додала је и да је на свих осам јавних чесама у граду вода исправна за пиће будући да се снабдијевају водом из градског водовода која се редовно контролише.

- На излетишту Бањ брдо и Трешњик такође постоје јавне чесме, али оне тренутно нису у функцији, јер су вандали прекинули довод воде из водовода - додала је Вучетићева.

Програмом заједничке комуналне потрошње за 2016. годину за одржавање јавних чесама предвиђено је близу 6.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана