Фолклораши из Сиднеја обрадовали малишане Дјечијeг дома Рада Врањешевић

Ј. П.
Фолклораши из Сиднеја обрадовали малишане Дјечијeг дома Рада Врањешевић

Бањалука - Чланови Културно-умјетничког друштва "Карађорђе" из аустралијског града Сиднеја посјетили су и обрадовали малишане у Дјечијем дому "Рада Врањешевић", којима су поклонили прехрамбене и хигијенске намирнице, као и машину за сјечење хљеба, вриједне око 7.000 КМ.

- У посјету нам је у четвртак дошло око тридесетак наших земљака који живе и раде у Аустралији, који су родом из свих крајева бивше Југославије. Они су сакупили одређену количину новца и дио утрошили за наш дом, док су други дио утрошили за помоћ малишанима у Звечанској улици у Београду. Питали су шта нам треба и купили су нам машину за хљеб, пелене, храну за бебе, козметику, слаткише и најнеопходније прехрамбене намирнице - рекао је замјеник директора Дјечијег дома "Рада Врањешевић" Ненад Талић.

Додао је да су донатори изразили жељу да остану у контакту са малишанима и обећали да ће их посјетити или им послати донацију и идуће године.

- Они су наступили на "Фестивалу српског фолклора" који је одржан у Бањалуци и заиста нам је драго што смо имали прилику да их угостимо. Иако њихов боравак у нашој установи није био временски дуг, малишани и гости из далеког Сиднеја остварили су срдачан контакт и успоставили нова пријатељства. Биће нам драги гости кад год ко од чланова КУД-а "Карађорђе" поново дође у Бањалуку - додао је Талић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана