Фајронт сат касније стиже у бањалучке кафиће

Јелена Цвијановић
Фајронт сат касније стиже у бањалучке кафиће

Бањалука - Угоститељски објекти на подручју града од 1. априла фајронт ће правити сат касније јер ће од тада, на радост љубитеља ноћног провода, бити уведено љетње радно вријеме.

Ова одлука, која је објављена на сајту Градске управе, биће на снази до 30. септембра. За све угоститељске објекте, без обзира на врсту дјелатности, који су у оквиру стамбено-пословних објеката љетње радно вријеме је од седам до 24 часа радним данима и у дане викенда.

Да раде сат дуже дата је могућност власницима чији су угоститељски објекти смјештени ван стамбено-пословних објеката. Такви ресторани и други угоститељски објекти моћи ће радити петком и суботом од седам до један час, а осталим данима од седам до поноћи.

- "Златна кашика", знак за квалитет, бањалучким угоститељским објектима даје право да петком и суботом раде од седам до два часа иза поноћи, а осталим данима имају могућност да раде од седам до један час иза поноћи - наведено је у одлуци.

Најдуже радно вријеме имају ноћни клубови и оно је од 19 до три часа послије поноћи, а петком и суботом од 19 до четири часа ујутро. Додаје се да прославе у свадбеним салонима и салонима за друге посебне прилике могу да се организују од седам до четири сата послије поноћи.

Предсједник Удружења радника угоститељства и туризма Жељко Татић каже да су угоститељи задовољни овом одлуком.

- То је одлично и ми смо задовољни радним временом које нам је на располагању. То је битно и за нас и за Бањалуку јер је угоститељство значајан дио љетње туристичке понуде града - рекао је Татић.

Рачуни

Жељко Татић је казао да је потребно законом јасно дефинисати када је тачно угоститељ дужан да изда рачун госту.

- У хотелима и када ручате, рачун добијете тек на крају цијеле услуге, а ако тако буде и за кафу и пиће, далеко мање ће инспекција издавати налоге за затварање кафића због недостајања фискалног рачуна на столу док је услуга још у току - рекао је Жељко Татић.

"Фајронт"

"Златна кашика":

од 7 до 1 час, радним данима

од 7 до 2 часа, викендом (петак и субота)

ноћни клубови:

од 19 до 3 часа, радним данима

од 19 до 4 часа, викендом (петак и субота)

- салони за посебне прилике (свадбени салони и сл.):

од 7 до 4 часа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана