Ево шта ће бити с највећим паркингом у центру Бањалуке

ГС
Foto: Архива

Обнова паркинга на Старој аутобуској станици у центру Бањалуке, који је донедавно био бесплатан за кориснике, потрајаће још двије седмице.

То је за Српскаинфо потврдио директор “Аутопревоза” Сладомир Ђурић.

Мада је Ђурић раније најавио да ће сви радови бити завршени до краја прошле седмице, сада је рок продужен, како тврди, због лошег времена.

– Видите и сами да свако мало пада киша, вријеме нас кочи и спутава, али шта да радимо. Идемо полако, а чак и оваквим темпом радови ће бити сигурно готови за 10 до 15 дана – каже он.

Добра вијест је да ће обновљени простор поново бити паркинг, што није мала ствар јер се очекује да ће у децембру, због доласка туриста, гужве на паркиралиштима бити још жешће него до сада.

Лоша вијест да је бесплатном паркирању у центру Бањалуке – одзвонило.

– Не, неће паркирање бити бесплатно, нереално је то очекивати. На Скупштини Града је већ усвојена одлука да на овом простору, који је власништво “Аутопревоза”, можемо наплаћивати паркирање под истим условима као на свим другим градским паркинзима – каже Ђурић.

Дакле, на великом паркингу код тзв. Старе аутобуске станице, који се налази у зони 2, сат паркирања ће коштати 1 КМ, а дан 5 марака.

– Очекујемо да ћемо до краја идуће седмице потписати уговор са Градом и започети с наплатом паркинга – каже Сладомир Ђурић.

Стицајем чудних околности, баш у то вријеме ће бити завршени грађевински радови на овом паркингу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана