“Еко топлане” Бањалука примјер друштвено одговорне компаније: Центру “Заштити ме” донирали новац

А. С.
“Еко топлане” Бањалука примјер друштвено одговорне компаније: Центру “Заштити ме” донирали новац

Један од најбољих примјера друштвено одговорних компанија су и “Еко топлане” Бањалука, које су одлучиле да средства намијењена за новогодишњи рекламни материјал донирају Центру “Заштити ме” у Бањалуци и на тај начин усреће малишане у овој установи.

- Изразила бих велику захвалност према “Еко топланама” Бањалука, које су поводом веома успјешне године донирале средства дјечици ЈУ Центар “Заштити ме” - истакла је Зорица Кузмановић-Василић, директорица ЈУ Центар “Заштити ме”.

Према њеним ријечима, новац ће бити намијењен за куповину јастука за малишане који живе у интернату, који је у склопу овог центра.

Позвала је све велике и успјешне компаније да, као успјешне фирме, своја новчана средства на крају године донирају јавним институцијама, односно удружењима која раде, посебно са дјецом са потешкоћама у развоју.

- Те компаније на тај начин изражавају друштвену ефикасност и друштвено користан рад - нагласила је Кузмановић-Василић.

Како је навела, за ове институције су донације друштвено одговорних компанија веома важне и много им значе.

Захвалила је и граду који је пружио подршку Центру “Заштити ме” у реконструкцији крова, као и предсједници РС Жељки Цвијановић, под чијим високим покровитељством је ове године организовано десето донаторско вече.

Ово није први пут да су “Еко топлане” донијеле одлуку да умјесто штампања реклама и пропагандног материјала средства донирају онима којима је то најпотребније. И раније су, као компанија којој је корисник и грађанин увијек на првом мјесту, многима давали примјер како функционише друштвено одговорно предузеће.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана