Дворана на Лаушу до 5. новембра

Александра Тодоровић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Изградња нове спорке дворане на Лаушу, уз једну од највећих бањалучких основних школа “Свети Сава”, тренутно је у конструктивној фази, а рок за завршетак радова је 5. новембар ове године.

Рекао је то за “Глас Српске” директор ове школе Мирослав Попржен и додао да су камиони и багери свакодневно на терену како би се радови што прије привели крају и дворана ставила на располагање ученицима и спортским клубовима.

- Стару дворану за часове физичког васпитања користиће ученици од првог до петог разреда, а нову дворану ученици од шестог до деветог разреда основне школе. Новом двораном ће се у ненаставном периоду моћи послужити и спортски клубови - казао је Попржен.

Додао је да ће ова дворана имати велики значај за побољшавање квалитета образовног процеса, јер до сада није било могуће одржавање наставе физичког васпитања за сву дјецу из ове школе.

Приводи се крају изградња и спортске дворане у насељу Старчевица, а након завршетка радова на опремању овај објекат биће стављен у функцију, јер је град прибавио употребну дозволу, саопштили су из Градске управе. Додали су да је тим поводом градоначелник Драшко Станивуковић обишао прву дворану на Старчевици, која је првенствено намијењена ученицима ОШ “Бранко Радичевић”, који су изградњом дворане добили оптималне услове за наставу физичког васпитања.

Навели су да је овај објекат од великог значаја за све грађане јер пружа могућност за ваннаставне активности.

- На овај начин бројни талентовани спортисти и спортски клубови добиће одличне услове за тренирање - кажу у Градској управи.

Станивуковић је рекао да преостаје још да се Скупштини града упути одлука о додјели дворане на управљање Спортском центру “Борик” и да дворана заживи у пуном капацитету.

- До тада ће дио спортских колектива рекреативно користити дворану - казао је Станивуковић.

Нагласио је да ће за изградњу дворане на Лаушу, за коју је претходна администрација издвојила око 100.000 КМ, у сарадњи са републичким институцијама бити обезбијеђено више од милион и по КМ.

Старчевица

Директор СЦ “Борик” Ненад Талић казао је да очекује да ће спортисти и рекреативци што прије моћи користити дворану на Старчевици. Савјетница градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало рекла је да је изградњом дворане град дао допринос образовно-васпитном процесу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана