Два прекршајна налога за свадбене салоне у Бањалуци

Срна
Два прекршајна налога за свадбене салоне у Бањалуци

БАЊАЛУКА - У инспекцијској контроли свадбених салона или салона за посебне прилике, која је почела 16. септембра у Бањалуци, до сада су издата два прекршајна налога за утврђивање неправилности, рекли су за “Независне” у Тржишној инспекцији.

Према њиховим ријечима, прекршајни налози су издати за неистицање пословног имена, у износу од 1.000 КМ, и неистицање одговарајућих цијена услуга, у висини од 600 КМ.

“Досад је обављено укупно 12 инспекцијских контрола свадбених салона или салона за посебне прилике”, казали су у Тржишној инспекцији.

Додали су да су за постојање неправилности прописане казне по Закону о угоститељству за привредна друштва у распону од 800 до 8.000 КМ, док су за самосталне предузетнике прописане законске казне у висини од 600 до 3.200 КМ.

Заједно са Тржишном инспекцијом, инспекцијске надзоре је вршила и Инспекција рада, која није пронашла неправилности.

Јанко Кецман, начелник Одјељења за инспекцијске послове, рекао је да постоји много људи који нису пријављени а баве се овом активношћу.

“Циљ нам је да покушамо да попишемо све субјекте који се на подручју града баве овом активношћу и да помоћу грађана у свакој мјесној заједници сазнамо гдје се све то ради”, истакао је Кецман.

Нагласио је да је ова активност инспекције трајна и да неће уопште бити прекидана јер се морају уписати сви који се баве овом дјелатношћу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана