Друштвеном дому у Пискавици пријети мрак због 3.182 КМ дуга

Весна Поповић
Друштвеном дому у Пискавици пријети мрак због 3.182 КМ дуга

Бањалука - Због дуга за струју од 3.182 КМ Друштвеном дому у Пискавици пријети искључење са електромреже.

Одборник ДНС-а и предсједник МЗ Пискавица Ненад Шибаревић је рекао да су три пута долазили радници "Електрокрајине" да искључе електричну енергију због неплаћених рачуна.

- У дому у Пискавици је канцеларија Матичног уреда Градске управе, Комисија за излагање земљишта Геодетске управе, те Културно-умјетничко друштво које броји 200 чланова. Искључењем електричне енергије био би паралисан њихов даљи рад - рекао је Шибаревић.

Шибаревић је додао да је и градоначелнику Игору Радојичићу упутио молбу да покуша да ријеши овај проблем.

- Надам се да ће се ускоро то и догодити, јер је дом у Пискавици направљен да га грађани користе - навео је Шибаревић.

Додао је да нема само Пискавица проблеме са друштвеним домом већ и друге мјесне заједнице, као што су Бронзани Мајдан и Поткозарје.

- Домови су направљени али су закључани и грађани их не могу користити и то питање град треба да ријеши. Поготово ако се узме у обзир да постоје захтјеви појединих мјесних заједница да им буду изграђени друштвени домови. Нема сврхе да градимо нове ако и ови које имамо не раде - казао је Шибаревић.

У управи "Електрокрајине" су рекли да су радници овог предузећа 25. јануара покушали да искључе дужника са мреже, али да у томе нису успјели, јер је објекат био закључан.

- У овом случају информисаћемо и Градску управу, као власника друштвеног дома, да би било пронађено рјешење за измирење дуга овог објекта по основу потрошене електричне енергије и плаћање текуће потрошње - рекли су у "Електрокрајини".

У Градској управи су само казали да су упознати са проблемом дуга за струју Друштвеног дома у Пискавици.

Под кључем

Предсједник Савјета МЗ Поткозарје Милан Поповић каже да је друштвени дом у овом насељу више под кључем него што га грађани користе.

- Проблем је што нема одлуке о коришћењу дома па га је због тога град закључао и он се не користи. Мора бити написано десет молби да би га откључали у случају смртног случаја или неке друге потребе. Када буде потрошено десет или 20 КМ струје, у тим периодима када се и користи, из општине зову и жале се као да је потрошено 2.000 КМ - рекао је Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана